Publicat de: Cip Paraschiv | 3 Februarie , 2013

Despre viitorul fotbalului iesean si romanesc

In aceasta saptamana am participat alaturi de Florin Prunea, jucator exponential al Generatiei de Aur si totodata manager la CSMS Iasi, la o discutie relaxanta privind viitorul fotbalului iesean si romanesc in cadrul emisiunii Total Sport moderata de fostul mare portar Paul Costas.

A fost o emisiune frumoasa, pigmentata cu amintiri si impresii ale fostilor fotbalisti. Concluziile nu s-au lasat asteptate, iar cu totii am fost de acord ca singura sansa a fotbalului romanesc este investirea in sectorul juvenil.

Iar pentru echipa noastra de suflet, planurile ar trebui sa arate cam asa: accent pus pe propria pepiniera, competiitii mai multe pentru juniori, sprijin de la autoritatile locale si un eventual parteneriat public-privat, crearea unei echipe satelit astfel incat copiii Iasului sa aiba unde sa se rodeze pana fac pasul catre fotbalul mare. Plus investitiile in infrastructura. (Aici trebuie sa remarc cu tristete ca CSMS Iasi se pare ca tocmai a renuntat la antrenorii mei de suflet alaturi de care am iesit campion national – in iunie se implinesc 20 de ani de la momentul unic, deocamdata, din istoria fotbalului iesean 😦 )

Inchei cu cun citat savuros din Adrian Georgescu:

În urmă cu un deceniu, la FRF nu exista un know-how corespunzător în ceea ce priveşte pierderea unei calificări. E drept, România ratase accesul la Euro 2002, dar cu emoţii, în baraj. Federalii s-au apucat serios de treabă şi rezultatele n-au întârziat să apară: am scăpat şi de baraje. În prezent, avem atâta experienţă în domeniu, încât am putea să-i învăţăm şi pe cei din Luxemburg sau Andorra cum să evite un turneu final. De atunci, zburdăm la tragerile la sorţi din urnă-n urnă, ca răposaţii din Teleorman la vot. Dacă lucrurile vor continua aşa, obiectivul pustiirii va fi atins, iar România nu va mai exista nici în jocul pe calculator FIFA 14.” 🙂

Anunțuri

Responses

  1. Doi portari si un fundas, un trio formidabil ! Felicitari !
    Dan Teodorescu

    • Multumim!

  2. Foarte interesante discuțiile și aceasta relaxare cu care se vorbea a facut emisiunea frumoasa. Felicitări !

    • Multumim Eugen!

  3. […] Cip Paraschiv: Despre viitorul fotbalului iesean si romanesc […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: