Publicat de: Cip Paraschiv | 26 mai , 2012

Sahul – materie obligatorie in Georgia

Zilele trecute agentia Xinhua, citata de Agerpres, a transmis o stire conform careia sahul va deveni obiect de studiu obligatoriu in toate scolile de stat din Georgia, începând cu luna septembrie a acestui an.

Fostul campion mondial de sah, Garry Kasparov, a prezentat vineri intr-o scoala din Tbilisi un program pe calculator care ii va ajuta pe elevii georgieni sa invete sahul online. In aceasta fosta republica sovietica din Caucaz, sahul este considerat unul dintre principalele sporturi nationale, Georgia fiind castigatoarea mai multor titluri mondiale.

Nu-i mai putin adevarat ca in tara noastra, Iasul are cea mai puternica si performanta Asociatie Judeteana de Sah. Acest fapt este argumentat si prin organizarea in premiera in Romania, la Iasi, a Campionatului Mondial de Sah Scolar.

Mai jos, cateva fotografii de la conferinta de presa si de la deschiderea oficiala a CM desfasurat luna trecuta la Sala Polivalenta:

Reclame

Responses

  1. […] addthis_share = [];}Anda Pintilie: Atentie la bibliile daruite pe strada! Ciprian Paraschiv: Sahul – materie obligatorie in Georgia […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: