Publicat de: Cip Paraschiv | 18 Octombrie , 2011

Apelul celor mai buni sportivi ieseni la consecventa si respect!

Incepand cu luna septembrie a anului curent, Consiliul Judetean Iasi a sistat acordarea de burse pentru cei mai buni sportivi ai Iasului. Este vorba de 27 de fete si baieti de la diferite cluburi sportive din Iasi, care au fost inclusi pe lista avizata de DJST Iasi, pentru a primi lunar, sprijin financiar individual in valoare de 1500 lei (11 sportivi), respectiv 600 lei (16 sportivi). Incetarea finantarii directe a sportivilor cu performante a creat situatii foarte dificile pentru acestia, care au dus nu numai la descurajarea obtinerii performantei, dar la imposiblitatea practicarii sportului.

Reamintim faptul ca in luna mai 2011, intr-o sedinta a Consiliului Judetean Iasi a fost aprobata acordarea unor indemnizatii lunare pentru tinerii sportivi cu potential olimpic, tocmai pentru a-i incuraja sa aiba cele mai bune rezultate si sa fie ambasadori de marca ai Iasului. Sistarea sprijinului financiar tine de decizia presedintelui CJ Iasi, Constantin Simirad, care este ordonatorul principal de credite al institutiei.

In numele tuturor sportivilor care au reusit sa reprezinte cu succes Iasul la cele mai prestigioase competitii internationale, fac un apel la domnul Constantin Simirad si la toate persoanele cu putere de decizie din CJ Iasi de fi consecventi hotararii anterioare si de a relua plata indemnizatiilor lunare, dupa modelul altor judete (Cluj, Timisoara, Maramures, etc.) care isi respecta olimpicii si implicit comunitatea locala.

Cauza sportivilor ieseni care trebuie sa primeasca burse de la CJ Iasi se regaseste si pe facebook, unde fiecare iesean poate sa-si spuna parerea. Sper ca sportivii cu potential olimpic sa se bucure si sa beneficieze de rezultatul pozitiv al apelului la consecventa si respect, care vine nu numai din partea mea si a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi, dar si din partea tuturor celor care sustin aceasta cauza”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: