Publicat de: Cip Paraschiv | 20 iulie , 2011

De ce a meritat Oţelul Galaţi să câştige Campionatul şi Supercupa României

Nu, nu am sa fac o analiză a finalei Supercupei de acum câteva zile şi nici o statistică privind evoluţia Oţelului în campionatul recent încheiat. În schimb, am să dau un singur argument (e drept, decisiv) datorită căruia echipa lui Dorinel a câştigat pentru prima dată aproape tot ce se putea câştiga pe plan intern.

Marius Stan, managerul echipei gălăţene (după ce a fost îndepărtat ca fiind neperformant de clubul din Copou!), a considerat că numai investind în sectorul de copii şi juniori se poate construi ceva sustenabil şi viabil pe termen lung. După ce a făcut un stadion modern pentru echipa a doua a Oţelului, iată că mulţi din juniorii clubului gălăţen sunt titulari la loturile naţionale corespunzătoare vârstei lor.

Astăzi începe Campionatul European U19, iar tinerii „tricolori” sunt conştienţi că miza nu o reprezintă doar datoria de a călca pe urmele generaţiei de aur ci şi o şansă unică de a face pasul spre fotbalul mare. Evident, vă aşteptaţi ca din lotul României să facă parte şi un jucător al Oţelului. Da, Lucian Burchel l-a selecţionat pe postul de fundaş stânga pe Lucian Murgoci, numai că el este component al echipei Oţelul II Galaţi, echipă ce evoluează în Liga a III-a!

Acest lucru confirmă încă o dată vorbele spuse de fostul reputat antrenor Helenio Herrera: „Valoarea unei echipe de fotbal este dată de valoarea jucătorilor de rezervă de care dispune acea echipă!

PS. În meciul de debut al României contra Cehiei din această seară (transmis live pe Eurosport 2 şi Sportro), este anunţat titular în linia defensivă şi masivul jucător ieşean Adrian Avrămia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: