Publicat de: Cip Paraschiv | 17 Iulie , 2011

Neutralitatea functiei publice sau cum sa acorzi o bursa de merit, pe merit

Joi, 14 iulie 2011, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Iasi a fost aprobata includerea in lista sportivilor bursieri a lui Florin Cojoc, sportiv in lotul national paralimpic al Romaniei, care s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012, proba de saritura in lungime. Decizia a fost luata cu votul tuturor consilierilor judeteni, indiferent de optiunea politica, in urma demersurilor efectuate de reprezentantii PDL Iasi, de a introduce pe ordinea de zi scrisoarea deschisa adresata domnului Constantin Simirad, pe 2 iunie 2011, de catre Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.

Scrisoarea mai sus mentionata face referire la proiectul initiat de Ciprian Paraschiv inca din prima zi de lucru in functia de director coordonator al DJST Iasi, proiect care propune, in baza avizului institutiilor specializate, acordarea de burse pentru cei mai buni sportivi ai Iasului, cu sanse reale de a reprezenta cu succes judetul nostru la cele mai prestigioase competitii internationale. Cel mai important obiectiv al proiectului, anume finantarea directa a sportivului cu performante, a fost aprobat in sedinta de Consiliu Judetean din 23 mai.

Problema listei sportivilor ce primesc sau nu burse, mai mici sau mai mari, ramane insa deschisa, cel mai recent caz fiind Irina Dorneanu, sportiva legitimata la CSM Iasi, care a fost selectata pentru a face parte din Lotul Olimpic de Seniori al Romaniei, participanta acum doua saptamani la Lucerna (Elvetia) in ultima regata de Cupa Mondiala dinaintea Campionatului Mondial. Fara indoiala, Irina Dorneanu merita o bursa din partea statului, ca si semn de apreciere si incurajare a performantelor sale. Fara indoiala, Irina Dorneanu merita o bursa de 1500 lei si nu de 600 lei, la fel ca si colega sa de medalie de aur, Mihaela Petrila. Cine ia insa aceasta decizie si mai ales cand?

„Daca maine, un sportiv de la oricare club din Iasi este recunoscut oficial ca are potential olimpic, prin prisma rezultatelor obtinute, acel sportiv trebuie sa fie pe lista bursierilor aprobata de CJ Iasi – institutie locala a statului, care are datoria de a gestiona eficient banul public, in interesul comunitatii pe care o reprezinta. Conditiile eficientizarii sunt clare si e nevoie doar sa le aplicam: recunoasterea si promovarea specialistului intr-un anumit domeniu si standardizarea fluxului informational intre institutii pentru o comunicare optima si decizii care sa ne ajute sa progresam ca si oameni, ca si comunitati.”, a declarat Asist. Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: