Publicat de: Cip Paraschiv | 8 iulie , 2011

Feriţi-vă de mânia suporterului răbdător!

De cand eram, elev la liceu/ Haide Poli, strigam mereu!”

Aceste versuri sunt cunoscute oricărui junior care a trecut prin vestiarele clubului din Copou şi au fost fredonate de orice suporter care a călcat, măcar o dată, la un meci  pe Stadionul Emil Alexandrescu.

Începând din sezonul viitor, cea mai importantă echipă de fotbal a Iaşului nu va mai conţine titulatura Politehnica. După falimentul managerial constatat vara trecută, după ce palmaresul celei mai iubite echipe de fotbal a oraşului nostru a fost pur şi simplu călcat în picioare, fără pic de respect faţă de istoria de peste 65 de ani a clubului, acum suporterul ieşean nu mai poate rosti nici măcar alintul de Poli!

Chiar dacă nu ne comportam precum timişorenii, care au protestat cu zecile de mii în stradă când le-au fost furate numele şi culorile echipei lor de către Claudio Zambon, eu cred în mândria suporterului ieşean, cum cred în demnitatea şi puterea de a lua atitudine a multor glorii ale fotbalului ieşean, indiferent de consecinţe.

Ca unul care am scris o carte despre cat de greu este de construit un brand in sport, imi dau seama ca nici măcar de rebranding nu poate fi vorba aici. După ce vătafii fotbalului ieşean au pus numele de CSMS Iasi (M vine de la muncitoresc???!!!) în loc de Politehnica, mai rămîne ca, de „dragul vremurilor apuse”, să vedem scris cu roşu pe frontispiciul stadionului din dealul Copoului, „Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”

Reclame

Responses

 1. […] Oprea: Pod China vs Pasajele Basarab si Hala Centrala Iasi Cip Paraschiv: Feriti-va de mania suporterului rabdator! Relu Fenechiu: Ce ar trebui sa stie un presedinte de CJ care isi zice doctor in toate documentele […]

  • Cipriane convoaca o adunare cu fosti fotbalisti ai Iasului si cautati o solutie , noi suporterii suntem langa tine pt a reanvia ceea ce a fost odata Politehnica Iasi.Marius Iasi.

   CU PRESEDINTE DE LA PIATA SI LEGUME PE TEREN
   NU VOM REUSI VREO DATA CA SA FACEM PERFORMANTA.
   GRUPO APARTE 13

   • Multumesc Marius, sunt convins ca voua, cei care in toti acesti ani ati sustinut echipa, fie ploaie, fie vant, chiar va pasa. Ma gandesc sa facem poate un referendum in care sa cerem revenirea la vechiul nume – POLITEHNICA. Macar aceasta urma de identitate a celei mai iubite echipe trebuie pastrata…

 2. Acest imn e pe buzele tuturor ,am fost la un meci al nationalei si la o terasa din apropierea stadionului un grup de suporterii din Bistrita auzind ca suntem din iasi ne-au cinstit cu un gratar de bere numai sa cantam Iasule, Iasule, mandra cetate .
  Cipriane nu stiu daca un referendum sau ar schimba cu ceva ,cred ca doar implicarea unor persoane in actionariatul echipei si „schimbarea unora ” de la portar la ………………. Si mai e ceva cati ieseni avem in conducerea clubului???????????

  Imnul Poli Iasi

  Iasule, Iasule, mandra cetate
  Numele tau tara strabate
  Noi si echipa luptam pentru tine
  Oras al celor sapte coline.

  Cind ni se face o nedreptate
  Cu fruntea sus pornim mai departe
  Noi si echipa luptam pentru tine
  Oras al celor sapte coline.

  De cind eram elev la liceu
  „Haide Poli !” strigam mereu
  Noi si echipa luptam pentru tine
  Oras al celor sapte coline.

  Cind in Copou teii-nfloresc
  De Eminescu imi amintesc
  Noi si echipa luptam pentru tine
  Oras al celor sapte coline.

  Iasule, Iasule vatra de dor
  Drumul spre A nu e usor
  Noi si echipa luptam pentru tine
  Oras al celor sapte coline.

  • Intr-adevar Marius, discutia e lunga…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: