Publicat de: Cip Paraschiv | 24 aprilie , 2011

Nu trageţi în pianişti!

Antrenorul federal de la eşalonul juvenil, Marian Moldovan,  a acordat săptămâna trecută un interviu ce a iritat conducerea ACSMU Politehnica Iaşi. În esenţă, a tras un semnal de alarmă la care subscriu de mult timp şi eu, anume că trebuie dată o şansă copiilor Iaşiului.

Aflăm astfel că Mihalache, jucătorul Astrei Ploieşti ce a făcut diferenţa în meciul cu Steaua, este un fost junior crescut de profesorul ce a adus Iaşiului primul şi singurul titlu de campioni naţionali la juniori I (apropo´, interesant de urmărit parcursul urmat de mijlocaşul Astrei după terminarea junioratului: Iaşi – Hârlău – Lugoj –Ploieşti).

Mai mult, Marian Moldovan recomandă să li se dea credit fotbaliştilor Bălan (portar) şi Avramia (fundaş central), jucători proveniţi din propria pepinieră. Chiar aşa, când Iaşiul are tradiţie în cea mai mare şcoală de portari din România (ex: Iordache, Naste, Costaş, Bucu, Câmpeanu, Dohot, etc.), noi transferăm doi portari în vârstă de 31 de ani ?!

Bălan nu a apărat sâmbătă, în schimb Avramia a jucat din primul minut în meciul cu Petrolul Ploieşti. Şi a făcut-o excelent, fapt remarcat şi de selecţionerul U19 Lucian Burchel.

Concluzia: trebuie investit în Centrul de copii şi juniori. Iar antrenorii de la eşalonul juvenil nu trebuie să fie ameninţaţi că vor fi daţi afară, ba din contră, trebuie stimulaţi măcar prin acordarea unor salarii decente. Atunci managerii din dealul Copului s-ar putea să aibă surpriză să vadă că revigorarea financiară a clubului vine tocmai din acest sector neglijat în ultimii ani!

Reclame

Responses

  1. Calea e clara, logica si la indemana. Succesul pe drumul greu va fi cu atat mai frumos si mai trainic.
    Revenirea spectatorilor la spectacol inseamna alta lupta, dar ce frumos ar putea deveni…!!!
    Succes !

    • 🙂 right


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: