Publicat de: Cip Paraschiv | 12 aprilie , 2011

Ostrovul

Ţinând cont că mai avem doar câteva zile până intrăm în Săptămâna Patimilor şi mai puţin de două săptămâni până la Sfintele Sărbători de Paşte, recomand cu căldură un film excepţional, un film ce a făcut istorie şi a câştigat numeroase premii internaţionale – Ostrovul.

Neavând un buget foarte mare, acest film (cred eu) depăşeşte cu mult producţiile hollywoodiene în special prin realismul reflectat, concurând de la egal la egal cu mult mai celebrele pelicule Jesus of Nazareth al lui Franco Zeffirelli sau The Passion of the Christ al lui Mel Gibson.

Este un film pe care l-am văzut şi revăzut de trei ori în decursul aceleiaşi săptămâni, de fiecare dată descoperind simboluri şi pilde noi. De altfel, este filmul care a avut cele mai mari vânzări la box-office-urile din Rusia, mai mult de jumătate din populaţia adultă a acestei ţări vizionându-l.

Regizat de Pavel Lughin şi beneficiind de o distribuţie de excepţie, Ostrovul l-a determinat pe părintele Rafael Noica în recenzia ce a făcut-o filmului să se întrebe dacă „aceştia sunt actori sau sunt călugări adevăraţi?” Mai mult, se pare că actorul Dmitriy Dyuzhev (interpretul Părintelui Iov din film), a intrat în mănăstire după ce s-a turnat pelicula, devenind monah.

Fiind un film cu o accentuată propensiune spre ortodoxie, concluzia ce reiese din finalul apoteotic al Ostrovului este că toţi avem o a doua şansă în viaţă, dacă ştim să alegem drumul drept.

Post uşor!

Reclame

Responses

  1. Pentru cei carora nu le displace limba si cinematografia rusa, vizionarea nu este penitenta ci, eventual, doar postul din aceasta perioada.

    • Ai dreptate Cristi, stii zicala: „Esti urat ca limba rusa” 🙂 Nu cred, insa, ca acest film se incadreaza in tipicul cinematografiei ruse


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: