Publicat de: Cip Paraschiv | 27 Iunie , 2010

Lecţia de marketing

Recunosc, am avut tot timpul o slăbiciune pentru Daniel Funeriu, cu mult înainte de a fi ministru, lucru pe care l-am semnalat pe blogul meu şi printr-un post mai vechi: https://cipparaschiv.wordpress.com/2008/11/16/excelenta-in-educatie/

În această săptămână, ANST-ul a avut excelenta idee de a organiza un campionat de minifotbal la nivel interministerial, competiţie la care au participat un număr impresionant de echipe, chiar dacă jucătorii păreau mai degrabă a se încadra la categoria XXXL în privinţa echipamentului!

În timp ce alţii preferă în aceste vremuri tulburi să stea cât mai retraşi, este de lăudat exemplul dat de Daniel Funeriu, ministrul care şi-a făcut timp să vină şi să bifeze un meci în echipa MEC-ului. Şi nu oricum, ci a făcut-o jucând foarte bine şi înscriind două goluri, având o contribuție decisivă la victoria cu scorul de 7-5 reputată de echipa MEC-ului impotriva celor de la ANFP!

Excelentă lecţie de marketing: chiar dacă echipa sa nu mai avea şanse să acceadă în fazele superioare, a venit să joace măcar un meci alături de colegi la o oră destul de târzie (ora 20); meciul a fost destul de bine ales, ANFP-ul nefiind nici pe departe cel mai redutabil adversar; la final a venit în tribune în mijlocul galeriei care l-a susţinut frenetic (inclusiv cu vuvuzele!).

PS. În fotografie mai pot fi remarcaţi Costi Neagu (vicepreşedinte Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret) şi Ştefan Săndulache (director coordonator Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti) 

Anunțuri

Responses

 1. Mentin comentariul de la „excelenta in educatie” si adaug ca orice critica cu argumente si, eventual, alternative ar trebui sa fie benefica…cu atat mai mult cu cat singurul motiv este dorinta de mai bine (normalitate) pentru copiii nostri si, implicit, pentru noi toti care inca mai speram…
  Pentru comoditate : educatia nu poate reprezenta un domeniu controversat; prestatia unor profesori si mai ales modul in care ei si ministrii care s-au succedat la conducere au inteles sa abordeze un domeniu care, nu de mult, impunea respect… modul in care se fac evaluarile elevilor si ale profesorilor… etc…. deja se poate vorbi despre controversa care ar trebui sa duca la progres intr-un domeniu care ar putea si ar trebui sa aiba stabilitate si onorabilitate !

  • E adevarat, Cristi, ca educatia reprezinta unul dintre domeniile cele mai controversate si greu de reformat… insa eu cred in dascalii romani, cum cred si in generatiile care vor veni din urma!

   • Incepe prin a te indoi. Continua intrebandu-te daca dascalii nostri erau rai sau daca cei de astazi, pur si simplu, sunt cu mult diferiti…din aproape toate punctele de vedere. Finalizeaza, concluzioneaza cu mintea, nu cu inima si sufletul, dupa ce vei fi analizat oricare 8 din 10 cadre didactice.
    Din pacate, 20% personal harnic, priceput si eficient este coeficientul cu care nu se poate face reforma; dimpotriva, pastrand 80% (din cei despre care prefer sa nu vorbesc) risti sa mai strici din cei 20% care merita nu doar tot respectul ci si veneratia si dragostea noastra.
    E trist si e greu sa scrii asa ceva, dar verifica daca e adevarat…din pacate…iar daca poti sa faci ceva, nu ezita cu orice costuri si/sau riscuri.
    …probabil ca domnul ministru ti-ar da dreptate, chiar daca dupa cateva citiri ale prezentului text…

   • Eu cred ca regula lui Vilfredo Pareto nu poate fi aplicata in acest caz (de fapt, ea se refera la inegalitatea distributiei bogatiei, nu as aplica-o pe factorul uman). Discutia e infinit mai lunga, iar adevarul, ca de obicei, se afla undeva la mijloc.

 2. Bogatia o reprezinta copiii nostri si inseamna 100% viata noastra. Distributia acestei bogatii nu este discutabila;ea trece (intr-o perioada a vietii), precum un diamant, in mainile slefuitorilor, descoperitorilor, dascalilor.
  Nu putem fi de acord sa se slefuiasca dupa priceperea sau norocul unora si/sau dupa cheful altora…
  Adevarul, fie el promitator sau crud, trebuie sa fie verdictul dat de dascali la un moment dat al vietii tanarului; 12 ani de scoala si,eventual, facultate, master, doctorat nu trebuie sa fie un scop in sine; devenirea tanarului in OM e mai importanta decat transferul de cunostinte.
  Un diamant e admirat si daca e mare si daca e mic;pe el nu este incrustat numele slefuitorului dar straluceste in functie de talentul acestuia; admiratia si respectul sunt comparabile cu dragostea cu care …
  Toate acestea ar putea insemna doar niste simple note cu tenta filozofica (si prietenesti) daca nu ar fi scrise in timpul unui mare meci de fotbal (CM2010), deci dureros de reale si urgent de rezolvat (chiar daca CM e doar o data la patru ani).

  • Ok, ma dau batut 🙂
   Ce parere ai de Spania campioana mondiala?

 3. Spania e din tarile in care as pleca daca as fi mai tanar si mai putin idealist (eventual ambitios si orgolios), dar e greu; poate criza din tara lor ii va face sa fie cat mai nemti -in ceea ce priveste efortul si organizarea, cat mai brazilieni – ceea ce priveste imaginatia si usurinta in joc, cat mai argentinieni -in ceea ce priveste aplombul si cat mai olandezi-in ceea ce priveste economia de efort, dar fara sa-si ignore mandria de a-si reprezenta tara, si atunci…
  Referitor la schimbul de pareri : sa nu te dai batut ci sa lupti pentru ideile tale dar impotriva eventualelor prejudecati neverificate.
  Cand ministrii vor fi in stare sa-si expuna dezbaterii publice planurile din mandat (cu explicatii complete) dupa maximum 3 luni de la numire, cand vor intelege ca de pe acel fotoliu trebuie sa se conduca pe drumul bun (indiferent de catre cine) cel putin 6-10 ani, atunci voi sti ca avem de a face cu o persoana care nu doar si-a dorit sa fie ministru; acela vrea si mai ales poate sa-si vada viziunea pusa in practica.
  …un asemenea om merita orice salariu, respectul contemporanilor si un loc de cinste in memoria cetatenilor…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: