Publicat de: Cip Paraschiv | 16 Noiembrie , 2008

Excelenţa în educaţie

dsc_0485

Ieri, Iaşul a fost gazda unei adevărate lecţii de excelenţă în ceea ce priveşte educaţia:

Daniel Petru Funeriu – vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pe educaţie (http://edu.presidency.ro/edu/cv/Daniel_Funeriu.pdf) – alături de europarlamentarul Mihaela Popa au oferit soluţii şi au dat viziune acestui domeniu atât de controversat în ultimii ani.

dsc_0476

Dincolo de răspunsuri, important de amintit este faptul că în elaborarea strategiei „Educaţia şi cercetarea în societatea cunoaşterii” s-a plecat de la premiza că schimbările structurale necesită timp şi angajamente care depăşesc orizontul unui ciclu electoral sau durata de viaţă a unui guvern, de aceea e nevoie de stabilitate. 

dsc_04551

Dacă ar fi să definesc în trei cuvinte această strategie a sistemului educaţional într-o knowledge society răspunsul ar fi bani pentru reformă.  Însă, pentru a putea fi implementată, pentru ca aceste idei să-şi găsească consonanţă în realitate, e nevoie ca lumea să voteze portocaliul, e nevoie ca România să aibă un Prim-ministru PD-L.

De aceea, pe 30 noiembrie, cadrele didactice (şi nu numai) vor trebui să voteze cu discernământ şi responsabilitate, vor trebui să profite de singurul moment în care dascălii nu mai sunt umiliţi şi au oportunitatea de a întrezări linia orizontului!

Anunțuri

Responses

  1. Avem nevoie de soluţii reale pentru a ieşi din impasul în care ne-au adus alţii aşa că voi vota PD-L cu încrederea că învăţământul va reveni, în România, acolo unde îi este locul. Succes şi Doamne Ajută

  2. educatia nu poate reprezenta un domeniu controversat; prestatia unor profesori si mai ales modul in care ei si ministrii care s-au succedat la conducere au inteles sa abordeze un domeniu care, nu de mult, impunea respect… modul in care se fac evaluarile elevilor si ale profesorilor… etc…. deja se poate vorbi despre controversa care ar trebui sa duca la progres intr-un domeniu care ar putea si ar trebui sa aiba stabilitate si onorabilitate !

  3. […] Lecţia de marketing Recunosc, am avut tot timpul o slăbiciune pentru Daniel Funeriu, cu mult înainte de a fi ministru, lucru pe care l-am semnalat pe blogul meu şi printr-un post mai vechi: https://cipparaschiv.wordpress.com/2008/11/16/excelenta-in-educatie/ […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: