Publicat de: Cip Paraschiv | 25 octombrie , 2008

Cinste lor, ieşenilor!

Săptămâna trecută, pentru prima dată, Preşedintele Parlamentului European – Hans-Gert Pöttering – a  decernat Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism  jurnaliştilor care au contribuit în mod decisiv la o mai bună înţelegere a problemelor europene majore.

La secţiunea Radio, doi ieşeni de excepţie au primit acest premiu de excepţie: Andreea Mânzat şi Mircea Radu Lipovan (Radio Iaşi) au câştigat Premiul Parlamentului European pentru materialul Asomare, un „reportaj-eseu” care îşi propune să informeze şi să sensibilizeze opinia publică în privinţa aplicării normelor europene referitoare la metodele de sacrificare a animalelor pentru a elimina suferinţa acestora.

Într-o ţară normală, dacă ar fi existat un minim de responsabilitate, respect şi decenţă, un astfel de eveniment ar fi fost mediatizat pe toate canalele de ştiri. Într-un oraş ce se pretinde a fi „capitala culturii”, dacă edilii ar fi ştiut să aprecieze valorile autentice, aceşti „ambasadori ai excelenţei” ar fi fost cinstiţi cum se cuvine de autorităţile locale…  

… De fapt, nici nu cred că ar trebui să mai mire această indiferenţă crasă, atât timp cât „sora mai mare”  TVR Iaşi a trecut în subsidiar o astfel de performanţă!

Continut

Reclame

Responses

  1. felicitari celor care reusesc in profesia aleasa si mai ales celor care reusesc sa obtina lauri si din afara; referitor la capra vecinilor… acesti oameni sunt suficient de tari si doar un usor gust amar nu-i va indeparta de la drumul pe care se afla. cinste lor !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: